INVESTESTE IN OAMENI!
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013”
Economia
sociala este peste tot,
pentru oricine, oricand.
facebook
facebook
youtube
youtube
Economia sociala este peste tot, pentru oricine, oricand
separator RIES

Bune practici

Ghid privind „Perspectivele de dezvoltare a Economiei Sociale în România”.

Acest ghid este un rezultat al Proiectului RIES,  pus la dispozitia celor interesati de Economia Sociala dn Romania.

Ghidul integral poate fi descarcat de pe oricare dintre cele 3 forumuri aferente Retelei Interregionale tip "Comunitate de Practica", din cadrul capitolului "Economie Sociala", de catre utilizatorii inregistrati.

Această pagină vă va pune la dispoziție, pe parcursul implementării proiectului, si alte exemple de bune practici în Economia Socială însoțite de galerii foro, clip-uri video, povești de success atât din Romania cât și din Europa.

Întreprinderile sociale pe care le vom prezenta în aceasta secțiune activează în domenii ce variază  de la servicii de artizanat și meșteșuguri la servicii sociale, culturale și care se adressează inclusiv persoanelor apaținând grupurilor vulnerabile, persoane cu dizabilități etc.


Centre de Antreprenoriat Social
Pentru dezvoltarea și coordonarea rețelei interregionale tip comunitate de practică (RCP) și Incubatoarele de Economie Socială (IES), în cadrul proiectului a fost înființat Centrul Interregional de Economie Socială (Centrul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane și Antreprenoriat Social).
Retea Comunitate de Practica
RIES-CoP (Comunitatea de Practica RIES), este un instrument modern de comunicare și informare, bazat pe experienţa și cunoștințele acumulate ale membrilor săi. Aceşti actori sociali pun în comun experienţa, ideile, expertiza şi cunoştinţele lor pentru a promova economia socială în România.