In data de 30 aprilie 2013 a fost publicat newsletter 6 din cadrul proiectului RIES. Acesta a fost transmis tuturor actorilor relevanti, inregistrati in baza noastra de date, in cadrul Retelei de tip Comunitate de Practica pentru Economie Sociala.
NEWSLETTER 4
In luna noiembrie 2012 a fost publicat NEWSLETTER nr. 4 din cadrul proiectului “RIES - Rețeaua Incubatoarelor de Economie Socială - abordare strategică a dezvoltării resurselor umane”
Pentru descarcarea Newsletter 4, dati click pe NEWSLETTER 4 RIES
Ateliere de lucru pentru specialisti regionali implicati in Economia Sociala
Ateliere de lucru pentru Specialisti implicati in Economia Sociala din regiunile Sud-Est, Sud-Muntenia, Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia.
În perioada mai - august 2012 au avut loc 8 de ateliere de lucru pentru specialisti implicati in economia sociala din regiunile Sud-Est, Sud-Muntenia, Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia. Atelierele au pus in discutie abordari ale persoanelor defavorizate, dezavantajate, cat si posibilitati regionale / locale de incluziunie socio-profesionala activa a acestora, prin intermediul economiei sociale.
COMUNICAT - CONFERINTA FINALA A PROIECTULUI RIES
În data de 12 decembrie 2013, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice Bucureşti, a avut loc conferinţa de finalizare a proiectului strategic “RIES - Reţeaua incubatoarelor de economie socială - abordare strategică a dezvoltării resurselor umane“, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.
Oferta de consultanta, asistenta si sprijin in dezvoltarea structurilor de Economie Sociala in Romania
Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana, in sprijinul beneficiarilor POSDRU ce doresc sa infiinteze si sa gestioneze structuri de economie sociala
Cursuri de Antreprenor in Economia Sociala
Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana continua seria cursurilor de formare profesionala in domeniul Economiei Sociale, respectiv curs "Antreprenor in Economia Sociala".
Cursuri pentru specialişti implicaţi in Economia Socială
Cursuri pentru specialişti implicaţi in Economia Socială
În perioada decembrie 2011 - august 2012, corpul persoanelor instruite in domeniul antreprenoriatului in economia sociala din Romania, a crescut cu 212, ca urmare a derulării sesiunilor de formare profesională, destinate formatorilor şi specialiştilor în economie socială, din cadrul proiectului RIES.
Vizite de studiu
În perioada iunie - iulie 2013, vor fi organizate 2 stagii de formare (vizite de studiu), cu câte 10 participanți pentru 20 dintre formatorii înregistrați în grupul țintă al proiectului si 4 vizite de studiu pentru 40 dintre specialiștii în economie socială din grupul țintă al proiectului.
Publicat in data de 14.06.2013
RIES - REZULTATE FINALE ALE CAMPANIEI "IDEI PENTRU ITREPRINDERI DE ECONOMIE SOCIALA" - SESIUNEA 1
SITUATIE FINALA
PRIVIND PLANURILE DE AFACERI SELECTATE SI PROPUSE PENTRU FINANTARE, IN URMA CAMPANIEI „IDEI PENTRU INTREPRINDERI DE ECONOMIE SOCIALA”,
Programul de formare profesionala s-a incheiat!
În perioada februarie-martie 2013, Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană, împreună cu partenerul național Synthesis Management Consulting au organizat și derulat un program de formare profesională adresat persoanelor din grupuri vulnerabile ce fac parte din grupul țintă al proiectului.
Publicat in data de 15.05.2013
Propuneri finale ale campaniei "Idei pentru intreprinderi de economie sociala"
Planuri de afaceri pentru intreprinderi tip economie sociala, selectate si propuse pentru dezvoltare
– VERSIUNE FINALA – DUPA EXPIRAREA TERMENUL DE CONTESTATII –
Publicat in data de 22.04.2013
Rezultate ale campaniei "Idei pentru intreprinderi de economie sociala" - evaluare si selectie
Planuri de afaceri pentru intreprinderi tip economie sociala, selectate si propuse pentru dezvoltare
In cadrul proiectului RIES s-a derulat campania „Idei pentru intreprinderi de economie sociala”, in 4 regiuni de dezvoltare, zone de implementare a proiectului. In cadrul acestei campanii au fost elaborate, de catre persoane din categorii de grup tinta vulnerabil, defavorizat si depuse 120 de planuri pentru intreprinderi de tip economie sociala, planuri ce au fost evaluate si selectate.
Publicat in data de 15.04.2013
Extindere termene Campanie "Idei pentru Intreprinderi de Economie Sociala"
Extindere termene de evaluare, selectie si anuntare a rezultatelor, aferente campaniei “Idei pentru Intreprinderi de economie sociala”, derulata in cadrul proiectului RIES.
Reactualizare termene Campanie "Idei pentru Intreprinderi de Economie Sociala"
Reactualizare termene de evaluare, selectie si anuntare a rezultatelor, aferente campaniei “Idei pentru Intreprinderi de economie sociala”, derulata in cadrul proiectului RIES.
Campania "Idei pentru Intreprinderi de Economie Sociala" - Proiect RIES
Campania „Idei pentru Intreprinderi de Economie Sociala” se deruleaza in perioada Februarie – Aprilie 2013 si demareaza odata cu inceperea cursurilor de antreprenoriat in economia sociala, destinate categoriilor de grup vulnerabil.
Antreprenoriat in Economia Sociala pentru grupurile vulnerabile
În luna februarie, demarează programul de formare profesională “Antreprenoriat în Economia Socială” adresat persoanelor defavorizate înregistrate în grupul țintă al proiectului „RIES – Reţeaua Incubatoarelor de Economie Socială - abordare strategică a dezvoltării resurselor umane”.
Declaratie Social Firms Europe - CEFEC
Stimati membrii ai Retelei tip Comunitate de Practica (RCP) din cadrul proiectului RIES,
Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana este membra a Retelei Europene de Economie Sociala “Social Firms Europe – CEFEC”
Anul acesta, mai exact intre 20-22 Septembrie 2012, a avut loc in Suceava Conferinta Europeana nr. 25 a CEFEC.
Informatii despre concluziile acestei conferinte vor transmise prin intermediul newsletter-ului din luna noiembrie 2012 si vor fi pulbicare in RCP.
Tot ca urmare a acestei conferinte, membrii CEFEC a lansat o initiativa, respectiv Declaratia de sprijin a dezvoltarii politicilor pentru intreprinderi sociale di cooperative in Europa.
Membrii CEFEC doresc sa transmita un mesaj comun la nivel regional, national si international, in sensul dezvoltarii economiei sociala.
