INVESTESTE IN OAMENI!
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013”
Economia
sociala este peste tot,
pentru oricine, oricand.
facebook
facebook
youtube
youtube
Economia sociala este peste tot, pentru oricine, oricand
28/08/2012

Ateliere de lucru pentru specialisti regionali implicati in Economia Sociala

Ateliere de lucru pentru Specialisti implicati in Economia Sociala din regiunile Sud-Est, Sud-Muntenia, Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia.

În perioada mai - august 2012 au avut loc 8 de ateliere de lucru pentru specialisti implicati in economia sociala din regiunile Sud-Est, Sud-Muntenia, Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia. Atelierele au pus in discutie abordari ale persoanelor defavorizate, dezavantajate, cat si posibilitati regionale / locale de incluziunie socio-profesionala activa a acestora, prin intermediul economiei sociale.

Doua ateliere de lucru au avut loc in Mun. Bucuresti, alte sase fiind derulate in cadrul Centrului Interregional de Antreprenoriat Social din regiunea Sud-Muntenia, jud. Arges, Comuna Rucar, totalizând un număr total de 220 participanşi, din care 176 de specialişti în economia socială participanţi şi alţi 44 experţi sau reprezentanţi ai actorilor locali / regionali relevanţi.

În urma activităţii participanţilor prezenţi în cadrul acestor ateliere de lucru s-au concretizat rezultate importante, necesare abordării domeniilor în care vor activa Incubatoarele de Economie Socială la nivel regional, implicit în care se pot infiinţa structurile de economie socială prevăzute în cadrul proiectului.

Pe langă acţiunile de culegere, prelucrare şi sintetizare a datelor privind diverse aspecte necesare dezvoltării economiei sociale la nivelul celor 4 reiuni de dezvoltare vizate de proiect, acţiuni finalizate prin elaborarea unui pachet de studii şi analize relevante în acest domeniu, rezultatele obţinute ca urmare a derulării acestor ateliere de lucru au reprezentat un nou pas important în configurarea Incubatoarelor prevăzute, furnizând date de la nivel local, privind nevoi, potenţial şi carecteristici ale diverselor categorii de grup ţintă vilnerabil, potenţial local de dezvoltare economică şi potenţial sprijin din partea actorilor locali relevanţi, etc.