INVESTESTE IN OAMENI!
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013”
Economia
sociala este peste tot,
pentru oricine, oricand.
facebook
facebook
youtube
youtube
Economia sociala este peste tot, pentru oricine, oricand
24/06/2011

Sesiune de informare si constientizare privind proiectul RIES - Campulung Arges, 23.06.2011

Sesiune de informare si constientizare privind proiectul RIES - Campulung Arges, 23.06.2011

Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană, în calitate de beneficiar, al proiectului proiectul „RIES – RETEAUA INCUBATOARELOR DE ECONOMIE SOCIALA - ABORDARE STRATEGICA A DEZVOLTARII RESURSELOR UMANE”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a derulat o prima sesiune de informare si constientizare privind Economia Sociala, sesiune destinata unor potentaili specialisti si formatori implicati in economia sociala si altor actori relevanti in acest domeniu.

Aceasta sesiune este prevazuta intr-o caravana de evenimente ce vor fi implementatre in cadrul subactivității 4.3, respectiv  ”Organizare unei caravane de evenimente regionale, în vederea creșterii gradului de conștientizare a grupului țintă (300 specialiști si formatori, 500 alte categorii) privind potențialul de sprijin oferit de ES persoanelor dezavantajate….”, din cadrul proiectului.

Evenimentul prevazut in regiunea Sud-Muntenia include implementarea mai multor sesiuni de informare și conștientizare de acest gen, printre care prima s-a derulat în Municipiul Câmpulung, județul Arges, in data de 23.06.2011, la sediu Asociaţiei Europa pentru Dezvoltare Umană, str. Mihai Eminescu nr. 2, Municipiul Câmpulung, Județ Argeș.

La acest eveniment au luat parte cca. 20 de participanti, interesati in dezvoltarea Economiei Sociale in judetul Arges, zona Muscel.

Participantii au beneficiat de informatii generale privind proiectul, privind Economia Sociala, cat si Informatii detaliate cu privire la oportunitățile oferite de proiect pentru formatori și specialiști în economia socială și pentru alte categorii vulnerabile – categorii de grup țintă în cadrul proiectului.

O mare parte dintre participantii prezenti, sunt implicati in activitati ce vizeaza, printre altele, actiuni de sprijin pentru grupuri vulnerabile, defavorizate.

In urma prezentarilor derulate de catre expertii AEDU in cadrul acestei sesiuni, s-a contatat un interes mare din partea celor prezenti, atat pentru economia sociala, in general, cat si pentru activitatile proiectului RIES.